Виждам една изключително напрегната, динамична, бързо променяща се обстановка, което е

...
Виждам една изключително напрегната, динамична, бързо променяща се обстановка, което е
Коментари Харесай

Експерт: Тази война не е обикновена - тя е хибридна война

" Виждам една изключително напрегната, динамична, бързо изменяща се конюнктура, което е типично за време на война. Една настъпателна военна операция с потребление на всички типове войски и опити - тук-там - за сполучливо за водене на отбранителни военни дейности от другата страна. На фона това са видни пораженията, които за най-голямо страдание се показват в трагичната орис на мирни жители ", разяснява пред БНР хода на войната в Украйна Славчо Велков, специалист по интернационална сигурност.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1677
" Тази война обаче стартира още през 2014 година и развиването на нещата не ме изненадва през днешния ден. От друга страна обаче тече и извънредно напрегната осведомителна война. Не се подава същинската информация и се популяризира дезинформация и това да притегля съдружници и съперници на едната или другата страна. Украйна има триумфи бих споделил, ненапълно в използването на тези начини. Защото тази война не е елементарна война - тя е хибридна война.

При състояние, че не са овладени Киев и Харков, ние ще сме очевидци на закъснение, само че то трябва да бъде съчетано с опазването живота на хората - на обезпечаване на филантропични коридори за евакуация.

А се основава усещане, че Украйна се стреми да удължава водене на договаряния. За да завоюва спомагателна реакция и помощ, от тези, от които желае. И то се случва. В Мариупул, който е в бедствено състояние, там има такива хуманитарни коридори, само че не им дават да излезнат...

Моят разбор сочи, че в някои елементи на Украйна, изключително там, където се приказва с систематизираното разбиране Донбас, към териториите на двете самопровъзгласили се самостоятелни републики, където се водят доста напрегнати бойни дейности, има наситено присъединяване на националистическите формирования, които не разрешават на хората да напущат. 

Включително и българи по тези места не могат да се върнат в България, те обезверено се молят да им бъде помогнато ", заяви пред още Славчо Велков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР